Ga naar hoofdinhoud

Meer magie in jouw communicatie!

15 februari 2021

Vroeger als kind werd ik op de basisschool regelmatig door leerkrachten omschreven als een ‘stoorzender, kletskous, druktemaker of als ‘zwakke’ leerling. Het bewijs stond ieder jaar weer, zwart op wit, in mijn rapport of het kwam ter sprake tijdens een oudergesprek. Zwak in rekenen? Misschien. Maar ‘cijfers’ waren nou eenmaal niet mijn ding. Wel blonk ik als kind uit in andere vaardigheden, zoals in taal, voorlezen, vertellen, bemiddeling, en in spreekbeurten. Maar dat leek minder zwaar mee te wegen dan ‘rekenen’. 

Vanwege dat ‘hokjes-denken’ werd mijn potentieel door mijn omgeving niet altijd op de juiste waarde geschat. In plaats daarvan moest ik als kind harder werken, nablijven en extra rekenwerk maken. “Uw dochter is geen hoogvlieger, dus de beste plek voor haar is de huishoudschool”, klonk toen het eindschooladvies. 

Ik weet nog dat ik mij minder voelde dan mijn vriendinnetjes die wel goed waren in ‘rekenen’. Twijfelachtig dacht ik: “Ik ben misschien geen rekenwonder, maar ik kan heus wel meer dan iedereen denkt. Ik kan alleen niet dat wat school van mij vraagt.” Het heeft mijn zelfvertrouwen toen een flinke deuk gegeven. Ik werd op dat moment namelijk niet gezien en niet gehoord. Met als gevolg dat het lang duurde voordat ik in mijzelf geloofde.

Jaren later kwam ik er achter dat ‘aan het woord zijn’ voor anderen helemaal niet zo vanzelfsprekend is, zoals dat voor mij wel het geval is. Ik kom elke dag in contact met inspirerende mensen. Mensen met mooie ideeën en verhalen. Stuk voor stuk professionals binnen hun vakgebied. Maar die dagelijks worstelen met hoe zij al hun kennis en ideeën overtuigend kunnen overbrengen. Mensen die bijvoorbeeld last hebben van verlegenheid en hierdoor niet of nauwelijks aan het woord komen. Of juist mensen die met knikkende knieën zo snel mogelijk de hele inhoud dumpen om er maar vanaf te zijn en daarmee hun publiek kwijtraken. Terwijl anderen weer acuut blokkeren als ze ineens wat mogen zeggen. 

Daarom help ik als presentatiecoach ‘aanhetwoord’ anderen om overtuigend te presenteren. Want gezien en gehoord worden. Dat is waar het leven om draait. Dat wil toch iedereen? Ik ben overigens nog steeds geen rekenwonder, maar met de juiste begeleiding en handige hulpmiddelen kom ik tegenwoordig een heel eind. Met o.a. dank aan mijn smartphone met rekenmachine ;).  

Ik geloof dat met de juiste begeleiding en voorbereiding er magie in je communicatie ontstaat. En dit start net als bij mij met in jezelf te geloven, zodat je kunt spreken vanuit je hart.    

Gratis online workshop meer magie in je communicatie! (1 uur)

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag eens kennis maken? Deze maand geef ik gratis een online introductie workshop ‘meer magie in jouw communicatie’.
    Heb je vragen? Bel of mail mij gerust. Ik vertel je er graag meer over.

    E-mail: nicole@aanhetwoord.nu
    Telefoon: 06 181 30 543 

    Bericht delen